• Home
  • Bronnen
  • Blog
  • Wat is tijdregistratie in een bedrijf ?
Tijdregistratie in een bedrijf

Tijdregistratie kan heel ingewikkeld worden in bepaalde bedrijven. Dat het gaat over grote of kleine bedrijven, moeten de aanwezigheden beheerd worden maar ook de afwezigheden. Deze afwezigheden kunnen voorkomen in verschillende vormen en verschillende berekeningsregels komen dan in aanmerking in functie van het type afwezigheid:

  • Een betaalde verlofdag: afwezigheid waarop niet wordt gewerkt maar wel wordt betaald
  • Een professionele verplaatsing: afwezigheid waarop gewerkt wordt en ook betaald wordt
  • Een afwezigheid kan ook gewettigd en onbetaald zijn

Opdat deze afwezigheden beheerd zouden worden, moeten deze via een afwezigheidsaanvraag gebeuren en die goedgekeurd moet worden (na gaan dat er genoeg personeel is, dat het bedrijf verder kan werken, de verlofdagen en afwezigheden van alle medewerkers bijhouden, …).

Verschillende uurroosters komen ook in aanmerking, variabele, nachtwerk, cyclische roosters, … Al deze roosters moeten op voorhand ingepland worden voor een goed verloop van het werk die gedaan moet worden. Het kan ook zijn dat uw medewerkers vaste roosters hebben en dat zij tussen bepaalde baste tijdstippen op de dag aanwezig moeten zijn.

Een programma voor het beheer en bereken van werktijden van uw medewerkers

Dankzij Kelio, zult u de afwezigheidsaanvragen kunnen beheren en deze op één plek bijhouden. U zal ook de tellers kunnen bekijken die u bijvoorbeeld zullen meedelen over hoeveel maaltijdcheques iemand recht zal hebben. De teller kan ingesteld worden opdat deze 1 bijtelt voor elke dag waar de medewerker minstens 4u heeft gewerkt. Kelio zal meetellen wanneer de vakantiedagen opgenomen worden en zo laten weten over hoeveel vakantiedagen de medewerkers nog beschikken.

Zijn er verschillende uurtarieven in functie van de momenten wanneer uw medewerkers werken? Bijvoorbeeld voor gepresteerde uren overnacht of in het weekend?

Deze zijn allemaal instelbare parameters in Kelio. Superhandig, niet?

Vereenvoudig het opvolgen van werktijden

U kunt uw medewerkers laten boeken op de interface van de allerlaatste technologie die beschikbaar is op de markt en ontwikkeld door Kelio. Deze boekingen zijn in real time opgenomen in uw Kelio-programma en kunnen dan gelinkt worden mais de juiste uurtarieven. Onregelmatigheden kunnen leiden tot een melding over deze onregelmatigheid die aangepast moet worden in het systeem zoals bijvoorbeeld een dubbele boeking of ontbrekende boeking, boeking buiten de voorziene werkperiode, enz. … Meer informatie over onze X4 en X7 terminals.

Een tijdregistratieprogramma die volledig personnaliseerbaar is

U zou graag een uurrooster aan meerdere medewerkers toewijzen of zelfs verschillende of cyclische roosters, alles kan in Kelio.

Decentraliseer het opvolgen van de werktijden

Een interface is beschikbaar voor de HR-beheerder maar ook voor de medewerkers opdat deze zelf hun tellers kunnen raadplagen (gepresteerde uren, vakantiedagen) of afwezigheidsaanvragen kunnen indienen in hun persoonlijke ruimte en dit op verschillende toestellen (computer, tablet, smartphone of op een terminal).

U zou graag willen weten hoe Kelio het uitbetalen van de lonen via uw sociaal secretariaat kan vergemakkelijken? Klik hier!

Vraag hier meer informatie en een gratis demo aan ons technisch team!

CONTACTEER ONS

Het artikel delen