• Home
 • Bronnen
 • Blog
 • Covid-19 door de ogen van optimisten
Covid-19 door de ogen van optimisten

Laten we even een punt maken over de Covid-19 en zoeken naar de (iets) “positievere” kant van dit virus die ons leven heeft over hoop gehaald! In tijden van crisis, reageert iedereen (en elk bedrijf) anders. De belangrijkste en meest opvallende punten van Covid-19 zijn het bewust zijn en versnelling van zaken in een recordtijd !

Hoe de optimisten kant van Covid-19 bekijken ?

Er bestaan twee soorten mensen: de pessimisten en de optimisten. Om het even de situatie, zien pessimisten altijd de negatieve kanten van zaken terwijl optimisten altijd het glas “half vol” zien. In de huidige situatie, hebben de optimisten snel de goede kant gezien. Laten we even de iets “kleurrijkere” kant van het Corona virus bekijken.

Laten we bij de naam beginnen:

Creativity :

Covid heeft de creativiteit en reactiviteit van vele gestimuleerd, zowel op privé als op professioneel vlak. KMO’s en grote bedrijven hebben bewezen dat ze creatief uit de hoek kunnen komen om te overleven of de schade te beperken: oprichting van e-shops, opzet van massaal thuiswerken, digitalisering van de business…en dit in een recordtijd! Wat we hebben opgezet in 3 maanden zullen we de komende jaren de vruchten van plukken!

Opportunities :

Mensen en bedrijven hebben zich toegelaten om nieuwe pistes en kansen te ontdekken. Opportuniteiten die ze misschien, in normale tijd, nooit zouden durven ontdekken.

Values :

In tijden van crisis komen de echte waarden opnieuw op de eerste plaats bij mensen en bedrijven in het dagelijks beheer: vertrouwen, respect, verdraagzaamheid, hulp aan derde… deze waarden hebben de kans gegeven om (opnieuw) de band te vernauwen en de moeilijk momenten te overwinnen (lockdown, afzondering tijdens het thuiswerken, gemis van sociale contacten, social distancing…).

Implication :

Uw mederwerkers betrekken bij de communicatie, aanpassingen, beslissingen… helpt om de richtlijnen van de directie of het HR management te vereenvoudigen en te aanvaarden. De betrekking van uw medewerkers verkleint de hiërarchische afstand en versterkt het beheer van uw bedrijf. Zorg voor uw personeel en uw personeel zal zorg dragen voor uw bedrijf!

Differenciation :

Durf anders te zijn! In deze periode van crisis verhoogt de capaciteit om anders te zijn de slaagkansen van een bedrijf! En soms moet je risico’s nemen om anders te zijn. « Dare to think out of the box!»

19 positievere aspecten van covid-19 in ons professioneel leven:

 1. Andere oorden ontdekken en breder durven denken
 2. Op ontdekking gaan van geborgen talenten binnen uw bedrijf
 3. Het besef van het belang van fysisch en mentale gezondheid en de veiligheid van uw dierbaren en uw medewerkers
 4. Betere en meer open communicatie (van op afstand) tussen medewerkers en managers
 5. Minder files op de baan, en dus minder CO2 uitstoot
 6. Meer solidariteit, respect en begrip
 7. Meer waardering voor echte contacten en waarden
 8. Stijging van het “quality time” met familie
 9. « Back to basic » voor vele zaken : de telefoon nemen in plaats van een e-mail te sturen
 10. Bewust maken van der middelen die we nu hebben (internet) en het gebruik op een slimme manier
 11. Meer « zen » en gefocust op het essentieel: even de tijd nemen om een stand van zaken te maken en durven een pauze te nemen
 12. Opzet van een andere aanpak van het werk en beheer van het werk (thuiswerken, aanpassingen van uurroosters, flexibiliteit…)
 13. Stijging van de aanpassingscapaciteit en opportuniteiten ontdekken
 14. Meer gebruik van de bestaande technologieën die tot op heden zelden gebruikt werden
 15. Reactiviteit op korte termijn met resultaten die op lange termijn te merken zullen zijn
 16. Kleine KMO’s hebben de digitale wereld ontdekt (ontwerp van een website, online verkoop, facebook account…)
 17. Stijging van thuiswerkers, nu en morgen
 18. Durf vooruit gaan want stilstaan is achteruit gaan!
 19. Nieuwe kansen in de business: sommige bedrijven hebben hun business met 360° gedraaid (bv. bierbrouwers hebben handgel gemaakt)

We zitten in een nieuw tijdperk zowel privé als professioneel, of het nu willen of niet! Blijf dus voor elkaar zorgen!

Het is belangrijk om de positieve aspecten van covid-19 en de lockdown te filteren en te bewaren om in de toekomst te slagen!
Ontdek de nieuwe versie van Kelio !

CONTACTEER ONS

Het artikel delen