• Home
 • Bedrijf
 • Nieuws
 • Van tijdsbeheer tot Bodet uurwerken-1868

Van tijdsbeheer tot Bodet uurwerken-1868

B480.1 Univers

TIJDSBEHEER EN VEEL MEER...

Bodet vierde in 2018 zijn 150ste verjaardag. Voor deze gelegenheid, hebben de broers Bodet, Pascal en Sylvain, beslist om die familiale- en ondernemers geschiedenis te vieren door een uniek model uurwerk te creëren. Voor zijn eerste editie van gelimiteerde en genummerde uurwerken, werkt Bodet samen met een bekende Franse design horlogemaker, Philippe Lebru, oprichter van het bedrijf Utinam gevestigd in Besançon, dé horloge stad en hoofdstad van de tijd.

Montres

SAMENWERKING TUSSEN BODET EN UTINAM

Philippe Lebru, bekende design horlogemaker en bekroond met de Grote Prijs van de Lépine Wedstrijd in 2005 en de Gouden Medaille voor uurwerkmaker in Genève, legt uit: «Om het design van de uurwerken van Bodet te maken heb ik mij laten inspireren door de analoge klok BT480, ontworpen in de jaren 60 door de grootvader van Pierre Bodet, en door het vierkantig kader van de Bodet wandklokken, bekend in de jaren 70. Ik heb een uurwerk ontworpen die perfect bij het merk en het unicum past.

Het design is sober en charismatisch. Ik heb gezocht naar de weerkaatsing van de identiteit van Bodet. Het uurwerk bestaat vooral uit twee onderdelen, een verbindingsplan en een binnenrand. Vier vijzen sluiten hermetisch het kader en de armband is geïntegreerd in het kader om de elegantie en precisie te benadrukken. In deze omslag van glas en staal, worden de functies gesublimeerd door de welsprekendheid van de wijzerplaten. De Japanse kwaliteit garandeert een precieze en duurzame werking. Dit uurwerk weerspiegelt de identiteit van Bodet en mijn visie van design: wat mooi is werkt goed. »

HET UURWERK VAN BODET, EEN ECHTE COLLECTORS ITEM

De uurwerken van Bodet zijn mythisch dankzij hun geschiedenis en hun design. Elk model wordt geproduceerd in Frankrijk, is uniek en genummerd, een echte “collectors item”. Beschikbaar in verschillende modellen, is het kader van gepolijst en gesatineerd roestvrij staal. Het unieke nummer is achteraan gegraveerd. Hun waterdichtheid is gegarandeerd op 3 ATM/3bar. Het glas is gemaakt uit krasbestendig saffier van hoge kwaliteit. De armbanden zijn beschikbaar in verschillende trendy kleuren en zijn gemaakt uit Barénia kalfsleder.

Ontdek de uurwerken van Bodet

BODET BEHEERT AL 150 JAAR DE TIJD

Na meer dan 150 jaar bestaan, is Bodet een familiebedrijf gebleven dankzij Pascal en Sylvain, de vijfde generatie uit de Bodet familie. Bodet is vandaag een bedrijf met 760 enthousiaste werknemers verdeeld over 5 Europese filialen, aanwezig in meer dan 110 landen en werkzaam in vier beroepen:

   • Software: tijdsbeheer en toegangscontrole
   • Campanaire: gebouwklokken en onderhoud van torenklokken
   • Sport: scoreboden
   • Time: industriële klokken en belsystemen

De fierheid en expertise van Bodet is 100% Frans en dus 100% Europees. De naam en vijf generaties maken van Bodet een stevig bedrijf die bekend staat voor haar kwaliteit en betrouwbare services en producten.

Montres2

Meer weten over BODET