Blog

Human resources management: beste praktijken en opdrachten

Personeelsbeheer of human resources management is essentieel voor elke organisatie.

Het omvat een reeks praktijken gericht op het werven, ontwikkelen, motiveren en behouden van werknemers. Het gaat verder dan alleen het administratief beheren van salarissen; het creëert een positieve werkomgeving, bevordert het welzijn van werknemers en ontwikkelt hun vaardigheden.

Lees meer...

Registratie van de werktijden: een software van Kelio kiezen

Ontdek wat u moet weten over tijdregistratie, de juridicque implicaties en het kiezen van de juiste software.

Lees meer...

Mobiele prikklok: volg de werktijden van uw werknemers

Vandaag de dag zijn mobiliteit en flexibiliteit essentieel. Urenregistratie van het personeel en hun gewerkte tijden kan een uitdaging worden voor bedrijven met verplaatsende personeel.

Hier komt de mobiele prikklok van pas, een handig apparaat dat deze uitdaging efficiënt en eenvoudig aanpakt. In dit artikel bespreken we de mobiele prikklok, vaste prikklok en de verschillende soorten prikklokken. En de voordelen van digitale urenregistratie met Kelio.

Lees meer...

Werkuren berekenen: welke tools gebruiken?

Het bijhouden van gewerkte uren is geen eenvoudige taak voor managers en werknemers. Daarom is het essentieel om over de juiste tools te beschikken. In dit artikel geven we een overzicht van verschillende methoden om werkuren te berekenen!

Lees meer...

Hoe maak je een personeelsplanning?

Het creëren van een personeelsplanning is van cruciaal belang voor het soepel laten verlopen van een bedrijf. Dit betekent het maken van duidelijke en goed georganiseerde schema's. Dit helpt om middelen efficiënt te gebruiken. Dit helpt ook om te voldoen aan de behoeften van het bedrijf en de werknemers.

Lees meer...

Tijdregistratie van het personeel en de werknemers: wat zegt de wet? Hoe implementeer je het?

In België wordt het arbeidsrecht met betrekking tot de registratie van personeel voornamelijk beheerst door federale wetten, hoewel sommige bevoegdheden geregionaliseerd zijn. Algemene regels worden vaak op federaal niveau vastgesteld, maar regionale nuances kunnen dus bestaan. Bedrijven moeten voldoen aan zowel regionale als federale wetten op het gebied van tewerkstelling.

Lees meer...

Het beheer van afwezigheden in een bedrijf is veel meer dan alleen een formaliteit. Dit artikel verkent de verschillende soorten afwezigheden, hun impact op de verloning en het plannen van menselijke middelen. Ontdek hoe een gestructureerde aanpak, ondersteund door tools zoals beheersoftware, het beheer van afwezigheden kan optimaliseren, waardoor zowel de naleving als de continuïteit van activiteiten gewaarborgd worden.

Lees meer...

Tijdregistratie op een optimale wijze beheren is cruciaal voor het soepel functioneren van een bedrijf. Traditioneel hebben veel bedrijven Excel©-bestanden gebruikt om de werktijden van hun werknemers te beheren. Echter, met de opkomst van moderne technologieën zijn tijdregistratiesoftwareoplossingen een veel effectievere keuze geworden. In dit artikel zullen we de onbetwistbare voordelen verkennen van het vervangen van Excel©-bestanden door tijdregistratiesoftware voor bedrijfsbeheer van werktijden.

Lees meer...

Maar eerst, “De arbeidsdeal”, wat is dat en waarom? De antwoorden bevinden zich in dit artikel!

Lees meer...