• Home
  • Bronnen
  • Blog
  • De impact van het Coronavirus in België
Le coronavirus in België

Het coronavirus en de impact op de biometrische prikklokken!

Moeten we systematisch stoppen met badgen door het Coronavirus!

De terminals Kelio Visio X4 en X7 zijn uitgerust met een touchscreen. Dit betekent dat werknemers het scherm aanraken met handen en vingers. Gezien het corona virus, moeten we fysisch contact vermijden en dus moeten we verlijden om gezamenlijke voorwerpen aan te raken (deuren, klinken, kranen, schermen van printers, enz.). Deze voorwerpen moeten regelmatig met zorg gereinigd worden gezien hun regelmatig gebruik door vele mensen.

Het reinigen van schermen, touchscreen of niet (pc, tv, tablet, terminal…), mag enkel gebeuren met een niet schurende doek zoals bv. microvezels en een reinigingsproduct voor ramen die minder dan 5% alcohol bevat. Om schade te voorkomen, spuit nooit het product rechtstreeks op schermen of terminals. Om de Covid-19 regels na te komen, is het belangrijk om handen te wassen met zeep of handgel na elk gebruik van een terminal of een gezamenlijk voorwerp.

Verander uw biometrische prikklok in een badgelezer of kies voor een andere manier om te badgen

hand 3588162 web

De biometrische functie van de terminals kan tijdelijk uitgeschakeld worden door de beheerder van het Kelio systeem. Het is inderdaad zo dat Kelio Visio terminals standaard verschillende boekingsmogelijkheden bieden: biometrisch of met RFID contactloze badges. Deze badges kunnen eenvoudig ingezet worden. Uitgerust met een Mifaire Desfire EV2 technologie, beantwoorden ze de meest vooruitstrevende veiligheidsnormen op de markt.

Dankzij Kelio hebt u eveneens alternatieve boekingsmogelijkheden op PC of smartphone voor werknemers die er een ter beschikking hebben. Zo wordt het gebruik van prikklokken verminderen, zolang de crisis duurt. U kunt zelfs kiezen voor een Kelio in SaaS modus zodat het systeem overal en altijd beschikbaar is zowel op PC, tablet als smartphone.
Het scherm van prikklokken kan eveneens gepersonaliseerd worden om hygiënische of veiligheidsmaatregelen weer te geven gedurende een bepaalde periode of in het algemeen.

Hoe voorkomen we een tweede golf van het corona virus?

België is er niet aan ontsnapt! Het coronavirus heeft sinds verschillende maanden ons land bereikt. Na een sterke daling van de besmettingen in de maand juni, merken we nu een sterke stijging van de cijfers. De Overheidsinstanties hebben opnieuw enkele maatregelen vastgelegd om ons, onze familie en onze collega's te beschermen. Deze regels kunnen verschillend zijn volgens de gemeente, de stad of de provincie waar u woont of werkt. Zorg ervoor dat u de regels kent om onnodige sancties te voorkomen.
De maatregelen die ons land en onze buurlanden genomen hebben, moeten helpen om de overdracht van het virus te beperken en zo een tweede golf en lockdown te vermijden. Het is dus uiterst belangrijk om de regels te blijven volgen om het virus te stoppen. Het virus verspreid zich zeer snel! Vergeet dus de voorzorgsmaatregelen die ons ondertussen allemaal gekend zijn:

  • Regelmatig handen wassen met zeep of met handgel
  • Afstand houden met zieke mensen (koorts, hoesten of ademhalingsproblemen)
  • Geen handen meer schudden of kussen
  • Wegwerpzakdoeken gebruiken
  • Mond en neus bedekken bij het niezen
  • Regelmatig ruimtes verluchten, zeker als er meedere mensen in één ruimte zitten
  • Als u ziek bent, blijf thuis!

Blijf vooral doorbijten en de regels volgen om een nieuwe lockdown te vermijden in België!
Ontdek de prikklokken van Kelio !

Contacteer ons

Het artikel delen